Európania a Moslimovia z pohľadu multikultúrneho

Rasizmus či naopak tolerncia sú témy, o ktorých si myslím, že v nich doteraz nemáme jasno a skrátka vidím, že v tom nemajú jasno ani vplyvnejší ľudia.
Žiaľ, vidíme to priamo teraz, aktuálne. Už nás neprekvapí správa, kedy sa v Európe stal ďalší  terostický útok, za ktorý nesú zodpovednosť Moslimovia. Správa nás neprekvapí, ale stále nás rovnako pobúri. Môže za to nepremyslená európska politika a jej otvorenie hraníc.

válka

Samozrejme, účel sa zdal dobrosrdečný. Chceli sme prichýliť obete náboženskej vojny. Ale nabralo to taký smer, že náboženská vojna teraz hromadne ničí Európu a to hlavne opäť bežných a nevinných, nezainteresovaných ľudí, ktorí chcú len prežiť život úspešne, šťastne a v pokoji. No žiaľ, sú bezbranní a teda sú najľahším terčom. Nemajú ochranku, ani vplyv, ani sa neprevážajú v helikoptérach či limuzínach. A žiaľ práve preto sú pri každom, nielen tomto konflikte, najväčším terčom. Lenže veľmi smutným paradoxom zostáva, že sú i kompletne nevinní a o konfliktoch nemajú ani šajn.

vojna

Teroristi a radikálni Moslimovia majú nebezpečnú taktiku. Pomocou internetu dokážu ovplyvňovať  svojich bývalých spoluobčanov k teroristickým činom. Internet je v tomto smere nebezpečná zbraň. Manipulujú ich na diaľku zo svojho domova. My ako kresťanskí, tolerantní a demokratickí Európania sa len prizeráme a čakáme, kedy nás zomrie ešte viac. Sme k tomu vychovaní.

Solidarita a ochota pomôcť slabším, či menšine sú určite dobré vlastnosti. Ale v tomto prípade sa mali domyslieť následky, pretože ak kvôli jednému človeku zomrie 10 nevinných, je to obrovská chyba. Nehovoriac o tom, že takáto štatistika hrozí možno trikrát do týždňa. V jeden deň sa teroristický útok nezdarí a vydýchneme si, no ďalší útok prichádza za 2 dni.

mapa

Situácia sa má tak a z pohľadu multikulturalizmu je problém v tom, že zmiešať Kresťanov z Moslimami je skrátka tá najväčšia možná katastrofa a najhlúpejší, najabsurdnejší a deštruktívny nápad. Ibaže by niekto túžil zničiť Europu a preto dopomol k tejto myšlienke. No možno je problém naozaj v tom, že ako Kresťania pociťujeme iné hodnoty a dedíme ten pocit, kedy máme potrebu pomáhať. Moslimovia pociťujú a dedia hodnotu zasvätiť život Alláhovi, pričom za zabitie „neveriacih psov“ dosiahnu väčšiu úctu u rodiny, v kolektíve, i u samotného Alláha. Čím viac ľudí obetujú, tým to je pre nich lepšie a naopak, kresťanstvo káže, aby sme neublížili živej bytosti, tolerovali a skrátka asi poznáte tento verš z Biblie: “ Ak do Teba niekto hodí kameňom , ty hoď do neho chlebom.“ Nechceme odísť z tohto sveta z pocitom, že sme zodpovední za vraždu. Nastala teda veľmi komplikovaná situácia a spojenie dvoch najrozdielnejších náboženstiev, aké si dokážete predstaviť.